‘Vriendjes’ … hoe krijg je aandacht?

‘Vriendjes’ – Hoe krijg je aandacht?

Hoe krijg je als OR aandacht van je achterban? Of van je bestuurder, of van degenen met wie je wel eens een overleg zou willen hebben? Zou het anders zijn dan aandacht krijgen van collega’s, van buurtbewoners, van …? Weet je wel of de ander jouw aandacht wil? Wel eens nagedacht hoe die ander jou kan bereiken? Wat is het doel van een OR om aandacht te krijgen? Wordt gekeken vanuit de eigen behoefte om iets te vertellen, of gaat het juist om die ander? Of en zo ja hoe hij geïnformeerd wil worden? Om te horen wat die ander te vertellen heeft? Hem of haar of dat team centraal te stellen? Is communicatie niet vooral een kwestie van luisteren, terwijl we er vaak een kwestie van zenden van maken? Willen medewerkers wel betrokken worden bij de medezeggenschap? Of zien ze dat als een verkapte poging om alle verantwoordelijkheden ‘op hun bordje te krijgen’?

Mijn vriendje: de merel

Afgelopen week nodigde het mooie weer uit, de tuin eens in te duiken. Zodra ik daar bezig ben, krijg ik gezelschap … van een merel. Ik snap wel, dat het hem of haar te doen is om de wormen die her en der in het zicht komen. Maar toch ervaar ik het contact dat ik met het beestje heb als bijzonder. Eigenlijk zie ik de overeenkomst met het contact met mijn hond. Zodra ik begin te praten, houdt het vogeltje zich stil. Dan ben ik stil en begint het te kwetteren. Praat ik weer, houdt het zich opnieuw stil, kopje schuin (dat doet de hond ook als ik tegen hem praat) alsof het luistert naar wat ik zeg. Af en toe denk ik wel even: als iemand mij hier ziet praten …

Het gaf me weer stof voor een blog.

Aandacht, hoe krijg je die?

Aandacht vanuit de Benedictijnse leer

Een aantal jaar geleden volgde ik een leergang leiding geven, op basis van het gedachtengoed van Benedictus. Als je googelt op ‘Benedictijns leiderschap’ kom je opnieuw en hedendaagse boeken, informatie,  alsmede leergangen erover tegen. Mijn praktijkervaring is dat door oprecht contact met en aandacht voor de ander er een wisselwerking kan ontstaan, waardoor je ook aandacht van die ander krijgt. Maar dan moet dat contact er wel zijn.

Ook iets van Benedictus: als je iets doet, doe dan alleen dat ene ding en richt daar al je aandacht op. Dat geeft mensen het gevoel dat ze gehoord en gezien worden. Je concentreren is nog best lastig. Vaak leggen we gedurende een gesprek al allerlei dwarsverbanden en gaan we daar mee verder. Voor de persoon met wie je in gesprek bent is het juist zo fijn als hij/zij alle aandacht krijgt en het verhaal goed kan afmaken.

Wat kan dit betekenen voor een OR?

Een OR waarvan de leden contact willen krijgen met de achterban, aandacht willen krijgen van de bestuurder, of anderen, kunnen zich ten doel stellen vaardigheden te ontwikkelen om goed te luisteren, onder andere door zich te verdiepen in het gedachtengoed van Benedictus.

Daarnaast, wat die tuin betreft: daar kom ik niet alleen de merel tegen, maar ook de buurvrouw (of buurman) die langsloopt of in haar eigen tuin bezig is. Een gesprek over de heg komt dan gemakkelijk tot stand. Doorgetrokken naar de OR kan gesteld worden: zorg dat je zichtbaar bent, beweeg je tussen je collega’s. Zoek hen op en wacht niet tot ze bij je komen.

Zie ook mijn eerdere blogs ‘Luisteren, zo moeilijk is het niet’, of ‘Mager speenvarken … aandacht doet groeien?’. Aandacht en luisteren blijven belangrijke items in de communicatie.

1 Comment on ‘Vriendjes’ … hoe krijg je aandacht?

  1. Frans Bouman
    22 maart 2016 at 12:26 (4 jaar ago)

    Leuke beschouwing en vergelijking Hennie. Volledige concentratie op de ander, of op iets erg moeilijk. Betekent jezelf ff minder belangrijk vinden en alle energie op de ander…

Leave a Reply